Az Uberesek kétharmada adószám nélkül dolgozott

A fuvarszervező cég változtatott politikáján.

MTI
2016. 02. 03. 13:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tamásné Czinege Csilla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkár a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában szerdán elmondta: az Uber-taxisok az elmúlt hét végén kezdődött ellenőrzése során mintegy 100 vizsgálatot végeztek, és a vizsgált sofőrök kétharmada adószám nélkül végezte munkáját.

A helyettes államtitkár szólt arról is, hogy több sofőr elmondta: a fuvarszervező cég változtatott politikáján, a sofőrök csak úgy csatlakozhatnak az Uberhez, ha feltöltik az adószámukat a rendszerbe.

Tamásné Czinege Csilla a műsorban beszélt arról is, hogy az Uber-sofőrök a tevékenységet egyéni vállalkozóként végezhetik, ha kiváltják az igazolványukat, adószámot kérnek, akkor a bejelentési kötelezettségüket teljesítik. Ugyanakkor a tevékenységhez egyéb adókötelezettségek is tartoznak, például számlát kell adni, bevallási és adófizetési kötelezettség keletkezik.

Pozitívumként értékelte a helyettes államtitkár, hogy megtörtént az első Uber-számla kiállítása, és úgy látják, központilag készült számláról van szó. Vizsgálják, hogy minden szempontból megfelel-e a számlával szemben támasztott követelményeknek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.