Kiválasztott ügyvédek is jól jártak a földárveréseken

Legalább másfél milliárd forintot keresett néhány ügyvédi iroda.

MNO
2016. 02. 16. 16:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írják, a licitek győztesei csak a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet által kijelölt jogászokkal végeztethetik el az átírást. Ennek díja a vételár fél százaléka, de legalább ötvenezer forint. A harminckét ügyvédi irodát a Földművelésügyi Minisztérium szerint szakmai szempontok alapján választották ki, amivel a gazdák is jól jártak, mert az ilyen esetekben az ügyvédi díj a vételár egy-két százaléka.

A tárca nem adta ki az NFA által favorizált irodák nevét, csak annyit közölt, hogy olyan jogászokat kerestek a munkákra, akik földforgalmi szerződések terén nagy tapasztalattal rendelkeznek, képesek eleget tenni az NFA által támasztott magas szakmai és technikai követelményeknek, valamint a gazdák érdekei mellett az állam érdekeit is képviselik a jogügylet során – teszik hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.