11 000 fácán pusztult el az árpádhalmi tűzben

Kigyulladt egy szalmabálák tárolására és fácánok tartására használt gazdasági épület.

MTI
2016. 06. 16. 16:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Molnár Krisztina elmondta: az állatok 99 százaléka a sűrű füstben pusztult el. A tüzet túlélő fácánok egy része szétszaladt, egy része pedig súlyosan megégett, így nem biztos, hogy életben marad.

Közölte, a nyolcvanszor húsz négyzetméteres fácánnevelde nagy része teljesen leégett, a hat – Békés és Csongrád megyei – tűzoltóegység az épület körülbelül 20 négyzetméteres részét tudta megmenteni. Ezenkívül leégett 130-140 szalmabála is – tette hozzá a szóvivő.

Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár a tulajdonos becslése szerint ötmillió forint. Molnár Krisztina kitért arra, a tűz okának kiderítésére tűzvizsgálati eljárást indítanak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.