A gyártó vizsgálatot indít Yelchin halála miatt

Baj van a 2015-ös Jeep Grand Cherokee autókkal.

MTI
2016. 06. 21. 11:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség vasárnapi közlése szerint a 27 éves színész vasárnapi halálát az okozta, hogy a kocsifelhajtóról legurult terepjárója a kerítéshez nyomta őt Los Angeles-i otthonában. A halottkém szerint Yelchin halála fulladás miatt következett be, a toxikológiai tesztek eredményeire azonban még legalább hat hetet kell várni.

A Fiat Chrysler áprilisban több mint 1,1 millió autóját hívta vissza világszerte az elektronikus váltórendszer visszajelzései miatt, amelyeket a használók gyakran félreértenek. Ez a probléma eddig 41 sérülést, 212 balesetet és 308 esetben anyagi kárt okozott. A kereskedőknek kiküldött májusi levelében a konszern azt írta, hogy legkésőbb júliusig vagy augusztusig elvégzi a szükséges szoftverfrissítéseket.

A vállalat ezt megelőzően azt ígérte az autótulajdonosoknak, hogy az utolsó negyedévre megpróbálja orvosolni a problémát, addig is arra kérte őket, hogy mindig bizonyosodjanak meg róla, hogy tényleg parkolóállásban hagyták a járművet, az elektronikus váltórendszer ugyanis megtévesztő lehet. A cég szóvivője, Eric Mayne szerint a cég „alapos vizsgálatot” indít Yelchin balesetének ügyében. Mint fogalmazott: „Korai lenne még spekulációkba bocsátkozni az okokat illetően”.

A Los Angeles-i rendőrség szóvivője szerint a nyomozóik tisztában vannak azzal, hogy az autókat visszahívták és jelenleg azt vizsgálják, hogy a visszahívás oka közrejátszhatott-e a halálesetben.

Amennyiben igen, akkor az orosz származású Yelchin lenne a „hibás” Jeepek első halálos áldozata. Egy 2014-es amerikai tanulmány szerint 2008 és 2011 között évente csaknem 100 ember vesztette életét, és 2000 szenvedett valamilyen sérülést elguruló autók miatt.

Yelchint elsősorban az új Star Trek-filmekből ismerheti a közönség, ő alakítja ugyanis a USS Enterprise fiatal orosz navigátorát. A széria soron következő része, a Star Trek: Mindenen túl július 21-én érkezik a magyar mozikba.

A hazai közönség egyebek között a Zöld szoba, a Halhatatlan szeretők, a Terminátor – Megváltás és az Alpha Dog című filmekben is láthatta a fiatal színészt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.