A közutakon figyeli majd az emissziós értékeket Németország

Saját mérési technológiát és eszközöket vet be a közlekedési felügyelet.

MTI
2016. 06. 12. 19:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A KBA (Kraftfahrt-Bundesamt) német szövetségi közlekedési felügyelet 330 ezer eurót fordít két mobil mérőállomás beszerzésére, amelyekkel az utakon ellenőrizheti majd a járművek emissziós értékeit. A PEMS (Portable Emission Measurement System) mérőállomások előreláthatóan az idén ősszel kerülnek „bevetésre” az utakon.

A KBA mérőpadokkal felszerelt saját laboratóriumot is kap az emissziós értékek mérésére, üzembe helyezésének időpontja még nem ismert. A közlekedési minisztérium a KBA saját mérési kapacitásának éves üzembentartási költségét tízmillió euróra becsüli. A KBA eddig a Tüv és a Dekra szolgáltatásait vette igénybe a mérések elvégzésére.

Alexander Dobrindt közlekedési miniszter a drogtesztekhez hasonló szúrópróba szerű emissziós mérések bevezetését tervezi a közutakon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.