Az amerikai pénzügyminiszter nem aggódik a brexit miatt

Lesznek negatív kihívások, de válság nem várható Jack Lew szerint.

MTI
2016. 06. 27. 20:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jack Lew a gazdasági-pénzügyi kérdésekkel foglalkozó CNBC televízió hétfő reggeli műsorában fejtette ki álláspontját az Egyesült Királyságban múlt héten megtartott népszavazás eredményéről.

A pénzügyi tárca vezetője nagy „ellenszélre” számít, de pénzügyi válságra nem. „Kétségtelen, hogy ez az új kihívás kedvezőtlen a világgazdaság számára, de képesek leszünk megbirkózni vele” – fogalmazott a miniszter.

Véleménye szerint az átmeneti időszak, míg a kilépés valóban megvalósul, hosszas lesz, de ez alatt a brit kormánynak mindent meg kell tennie a gazdasági növekedés előmozdításáért.

Ami a brexit amerikai gazdaságra gyakorolt hatását illeti, Lew nem számít negatív következményekre, mert – mint fogalmazott – „az Egyesült Államok gazdasága egészen jól teljesít”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.