Az új autók megdobták a cascót

Csaknem 10 százalékkal, 76 500 forintra nőtt az átlagos casco-díj május végéig.

MTI
2016. 06. 17. 7:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A biztosításközvetítő közleményében kifejtette: az új autók átlagos casco-díja 92 ezer forint, ami több mint 70 százalékkal magasabb, mint az évfordulós váltók 53 600 forintos éves összege.

A közvélekedéssel ellentétben, miszerint a casco-szerződéseket többnyire 5 évnél fiatalabb autókra kötik, az alkusz saját portfóliójából származó adatok szerint a casco-szerződések 49 százaléka legalább 7 éves autókra vonatkozik. Ezt részben azzal indokolta a Netrisk.hu, hogy a biztosítók folyamatosan emelik a biztosítható gépjárművek korhatárát, másrészt a korábban hitelre vásárolt, és még mindig törlesztés alatt álló autóknál a hitelező megköveteli a casco fenntartását.

Az alkusz megjegyezte azt is, hogy a casco-szerződők évről évre egyre nagyobb arányban vállalnak magasabb önrészt a kedvezőbb díjért. Idén mindössze a casco-szerződések 43 százalékánál volt 50 ezer forint és 10 százalék az önrész, miközben a 10 százalék, de legalább 100 ezer forintos önrészű szerződések aránya 41 százalékra emelkedett a 2013-as 29 százalékról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.