Brexit: egyre bizonytalanabbak a magyar befektetők

Májusban folytatódott a tőkekivonás a pénzpiaci alapokból.

MTI
2016. 06. 17. 13:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény idézi Horváth Istvánt, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatóját, aki elmondta: a britek uniós tagságáról döntő jövő csütörtöki szavazás okozta bizonytalanság miatt ez a trend júniusban még erősebb lehet. Májusban leginkább azoknak az alternatív eszközöknek – főként abszolút hozamú alapok és ingatlanalapok – az állománya nőtt, amelyek kevésbé intenzíven reagálnak a nemzetközi környezet feszültségeire, tette hozzá.

A szakértő kifejtette, hogy kétirányú kockázatot jelent a befektetők számára a brexit: amennyiben a kilépéspártiak kerülnek többségbe, kétségkívül további eséssel reagálnak majd a piacok, a maradásnak azonban pozitív hatása lehet.

Az egyre szorosabb eredményeket mutató közvélemény-kutatások hatására, illetve a június 23-ai dátumhoz közeledve az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt a bizonytalanság a piacokon, az európai indexek 5-10 százalékot estek – áll a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.