Csak minden tizedik magyar köt baleset-biztosítást

Egyes nyugat-európai országokban ez az arány meghaladja a 80 százalékot.

MTI
2016. 06. 28. 16:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint Magyarországon mintegy 633 ezer önálló baleset-biztosítási szerződést tartottak nyilván 2015-ben, ami csaknem 17 milliárd forint állománydíjat jelent. A biztosítottsági szintet tovább növeli az az egymillió szerződés, amelyet lakás-, gépjármű és egyéb biztosítások kiegészítő elemeként kötnek az emberek. Az Union becslése szerint a szerződések átfedései miatt összességében a lakosság alig 11 százalékát védi valamilyen baleset-biztosítás.

A biztosítótársaság felmérése szerint a baleset-biztosítások csaknem felét, 49 százalékát a 36–50 év közötti korosztály köti, akik a kártérítésekből ugyanilyen arányban részesülnek. A legaktívabb, 19–25 éves korosztályból viszont tízből csak egy kötött biztosítást, miközben a kárkifizetések 16 százaléka jutott a korcsoportra, ami a kötési arány másfélszerese.

A június végén induló nyári fesztiválszezonnal kapcsolatban a biztosító pozitív változásnak nevezte, hogy a szervezők csoportos balesetbiztosítást kötnek, így a belépőjegyet váltók automatikusan kapnak fedezetet.

Ugyanakkor felhívták a figyelmet, hogy bármilyen baleset-biztosítást kötöttek a rendezők, vagy fesztiválozók, az alkoholos befolyásoltság, illetve a gondatlanság kizáró tényező a kártérítésnél.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.