Csányi is beszáll a hármas metróba?

A Népszabadság szerint valószínűleg nem lesz uniós forrás a projektre.

MNO
2016. 06. 28. 7:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem lehet majd uniós forrásból finanszírozni a 137,5 milliárd forintos, a hármas metró felújítására irányuló projektet – írja a Népszabadság. A lap szerint ezért valószínűleg az OTP vezetésével alakuló pénzintézeti konzorcium finanszírozhatná a beruházást. A pénzintézet a hírt sem megerősíteni, sem cáfolni nem óhajtotta.

A cikk hosszasan sorolja, hogy miért is nem száll be valószínűleg Brüsszel a projektbe, például azért, mert „csak” felújításról van szó, nem pedig fejlesztésről. Ezenfelül a lap forrásai szerint a kormányzati döntéshozók is azzal számolnak, hogy „nem lesz ingyenpénz”. A főváros általi kölcsönfelvételt is majdhogynem elképzelhetetlennek tartják. „Az elvek mellett a szűkülő bevételi források sem kedveznek az újabb kölcsönfelvételnek” – írják.

A lap személyesen nem érte el a főpolgármestert, aki Szűcs-Somlyó Mária kommunikációs igazgatón keresztül azt üzente: neki (mármint Tarlósnak – a szerk.) mindegy, hogy a kormány uniós támogatásból vagy hitelből teremti elő a pénzt, de állnia kell a költségeket, mivel ígéretet tett rá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.