Elon Musk megveszi egyik cégével egy másik cégét

A Tesla megvenné a SolarCityt. Mindkettőben Musknak van a legnagyobb tulajdonrésze.

MTI
2016. 06. 22. 10:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Wall Street Journal értesülése szerint a felvásárlás ötlete Elon Musktól, a Tesla Motors vezetőjétől származik, aki egyben a SolarCity igazgatótanácsának az elnöke, és mindkét cégben a legnagyobb tulajdoni hányaddal rendelkezik. Elon Musk a Tesla 19 százalékos, a SolarCity 22 százalékos tulajdonosa. A felvásárlási ajánlat alapján a SolarCity részvényenkénti vételi ára 27,50 dollár körül van.

A SolarCity kedden 21,19 dolláron zárt a New York-i börzén, a tőzsdeidőn túli elektronikus kereskedésben az árfolyama 24,79 dollárra emelkedett. A Tesla Motors részvényára ugyanakkor 12 százalékkal (25,61 dollárral) 194 dollárra esett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.