Jön a készpénzes kafetéria

Ezenkívül Szép-kártyára érkezhet még juttatás.

MTI
2016. 06. 01. 5:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszter a lappal közölte, hogy a magánszektorban 450 ezer forint lenne a kedvezményes közteherrel adható kafetériajuttatás felső határa. Az összegből százezer forint lehetne a készpénz, a fennmaradó 350 ezer forint kerülhetne az érintettek Szép-kártyájára. A közszférában kétszázezer forintos keretet határoznának meg, ez egyenlő arányban oszlana meg a két juttatási forma között.

A tárcavezető felhívta a figyelmet, hogy az új szabályok jövőre léphetnek életbe, és a százezer forintos készpénzbeli juttatáshoz mind a négymillió hazai munkavállaló hozzájuthat.

Mint írják, a módosításra az Európai Unió Bíróságának döntése miatt van szükség, de a változtatásra egyébként is volt kormányzati szándék.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.