Komoly üzleti érv a brexit ellen

Ezernél több üzleti vezető közös felhívásban foglalt állást az Egyesült Királyság EU-tagsága mellett.

MTI
2016. 06. 22. 8:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A The Times című tekintélyes konzervatív brit napilap szerdai kiadásában – az EU-tagságról döntő csütörtöki népszavazás előtt egy nappal – megjelent levelet 1285 vállalati vezető írta alá. Az eddigi legnagyobb ilyen jellegű üzleti kezdeményezéshez a londoni értéktőzsde irányadó FTSE–100 indexét alkotó legnagyobb piaci tőkeértékű vállalatok vezetői közül ötven csatlakozott.

A felhívást aláíró vezetők cégei összesen 1,75 millió alkalmazottat foglalkoztatnak az Egyesült Királyságban.

Levelük szerint az üzleti vállalkozásoknak és alkalmazottaiknak óriási előnyt jelent, hogy részesei lehetnek a világ legnagyobb, belső határok nélküli egységes piacának, ha viszont az ország kilépne az EU-ból, akkor elölről kellene kezdeni a kereskedelmi kapcsolatok kiépítését ezzel az 500 milliós piaccal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.