Leminősítette az EU-t a Standard & Poor’s

Nagy-Britannia kilépési szándéka gyengíti az EU költségvetési rugalmasságát.

MTI
2016. 06. 30. 21:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi hitelminősítő csütörtök este Londonban közölte, hogy az eddigi AA pluszról egy fokozattal AA-ra rontotta az EU hosszú távú besorolását. Az új osztályzat kilátása stabil.

A döntéshez fűzött elemzésében az S&P kiemeli, hogy az EU-n belüli szolidaritást, amelyet eddig az unió hitelminősítését meghatározó tényezők egyik kedvező elemeként tartott nyilván, ezentúl semleges adósmegítélési tényezőnek tekinti, miután a brit EU-tagságról múlt héten rendezett népszavazáson a választók többsége a távozásra voksolt.

A Standard & Poor’s alapeseti forgatókönyve a brit népszavazás előtt az volt, hogy mind a 28 tagállam az EU tagja marad – áll a cég elemzésében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.