Magyar bankokat minősíthet fel a Moody’s

Javították a magyar gazdaság makroprofil-megítélését.

MTI
2016. 06. 29. 20:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi hitelminősítő szerda este Londonban közölte, hogy a felminősítési felülvizsgálat a K&H Bank és az MKB hosszú távú besorolásait, valamint az Erste Bank Hungary és a Budapest Bank összes osztályzatát érinti.

A cég emellett az OTP Bank „Baa3” szintű hosszú távú forintbetét-besorolásának kilátását stabilról pozitívra javította.

A vizsgálat időtartama alatt a Moody’s a magyarországi működési környezet javulásából és a magyar makrogazdasági profil megítélésének pozitív módosításából a bankok hitelkockázati alapmutatóira eredő hatásokat elemzi. A valószínűsíthető végeredmény a felülvizsgálatba bevont bankok hosszú távú osztályzatainak egytől három fokozatig terjedő felminősítése lehet. A felülvizsgálatokat a Moody’s két hónapon belül kívánja befejezni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.