Mélyrepülésben a bankpapírok Európában

Folytatódott az európai bankpapírok árfolyamgyengülése hétfő délelőtt.

MTI
2016. 06. 27. 11:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az európai bankrészvények árfolyama hétfő délelőtt már második napja gyengült, a részvények mozgását követő mutató, a Stoxx Europe 600 Banks index 5,4 százalékos gyengüléssel 122,11 ponton állt. Rövid időre 121,29 pontra, 2012 júniusa óta legalacsonyabb szintre is süllyedt. A mutató tavaly júliusban csaknem kétszer ilyen magasan, 227,47 ponton volt.

Hétfőn a Goldman Sachs közölte, várakozása szerint a következő három hónapban a Stoxx Europe további 5 százalékkal gyengül. A Goldman előrejelzése szerint az európai bankok részvényarányos profitja idén az eddig várt 2 százaléknál nagyobb mértékben, 5 százalékkal csökken tavalyhoz képest.

Délelőtt a legnagyobb vesztesek a brit és az olasz bankok voltak. Az olasz UniCredit 8, az Intesa SanPaolo 7,1 százalékos veszteségben volt röviddel 12 óra előtt, miközben az olasz kormány azt fontolgatja, hogy valamilyen formában a bankok segítségére siet, hogy megakadályozza árfolyamuk további gyengülését.

A brit bankok közöl a Royal Bank of Scotland és a Barclays egyaránt több mint 10 százalékkal gyengült hétfő délig.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.