Nem adja el a Ducatit az Audi

Cáfolták a találgatásokat.

MTI
2016. 06. 20. 14:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Ducati nem eladó” – idézte az Audi szóvivője Rupert Stadler vezérigazgató kijelentését, miután az anyavállalat, a Volkswagen átszervezési programjával kapcsolatban a Ducati értékesítéséről terjedtek el értesülések.

Matthias Mueller vezérigazgató a Volkswagen AG 10 éves „Strategy 2025” átszervezési programjáról szólva az értékesítésre kiszemelt eszközök megnevezése nélkül a konszern érdekeltségi portfóliójának „optimalizálásáról” beszélt. Közölte egyúttal, hogy a program részleteit az idén ősszel hozzák nyilvánosságra.

Szakértői várakozások szerint a Volkswagen egyebek között tehergépjármű-gyártó érdekeltségének a tőzsdére vitelét is tervezi. A konszern szóvivője az értesülést nem erősítette meg, hanem „az egyik lehetséges opciónak” nevezte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.