Nem tartják gyanúsnak az olcsó olajat

A Chef Market Zrt. szerint az étolajat mindig piaci áron szerzik be.

Horváth Attila
2016. 06. 30. 4:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnapi cikkünkben írtunk arról, hogy három élelmiszer-nagykereskedőnél is nagy tételben rendelhetők a múlt héten a Magyar Nemzet által felfedezett, gyanúsan olcsó étolajok. A Chef Marketben literes kiszerelésben rendelhető az Iskon étolaj és a 10 literes Sunflower. Ezekről a termékekről érdeklődtünk a kereskedőknél.

A Chef Market hangsúlyozta, minden, a törvényben előírt, illetve az adóhatóság oldalán megtalálható ajánlott eljárási azonosítást elvégez a beszállítóival és a termékekkel kapcsolatban. Közölték, nincsen olyan nyomozati eszközük, hatáskörük – a nyilvános adatbázisból lekérhető adatokon felül –, amellyel megállapítható lenne bármely általuk forgalmazott termékről, hogy áfacsalásban érintett lenne. Hozzátették, kizárólag úgy vásárolnak termékeket, hogy azokhoz úgynevezett gyártói termékspecifikációt csatolnak. Miután ezek a termékek megfelelnek a nemzetközi szabványoknak (beleértve a magyar előírásokat is), nem merül fel velük kapcsolatban élelmiszer-biztonsági kockázat. Kiemelték, Magyarországon az élelmiszer-nagykereskedők között szinte egyedülálló nyomon követési információs rendszerrel rendelkeznek.

A Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal szakemberei két-három hetente rendszeresen helyszíni ellenőrzést végeznek, ebben az évben 10-12 vizsgálatot kaptak. Az adóhatóság minden évben átfogó, egész évet érintő vizsgálatot tart. Két hónappal ezelőtt kapták meg a 2014-es év jegyzőkönyvét, amely kiemelte, hogy a társaság különös figyelmet fordít beszállítói ellenőrzésére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.