Olaszország megbénul

A közlekedés és a szemétszállítás is érintett.

MTI
2016. 06. 13. 11:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz fővárosban este fél kilenctől éjjel fél egyig leáll a busz-, villamos- és metróközlekedés. A római tömegközlekedési vállalat dolgozóinak szakszervezete hangsúlyozta, hogy a sztrájkkal a tömegközlekedés hiányos biztonságára kívánják felhívni a figyelmet: a járművek átlagos életkora meghaladja a tíz évet, a római buszokon nincsen klímaberendezés, folyamatos a kocsik meghibásodása.

A sztrájk egybeesik a hétfő esti Belgium–Olaszország Eb-mérkőzéssel. Roberto Giachetti a Demokrata Párt (PD) főpolgármester-jelöltje „stratégiainak” nevezte a sztrájk időpontját. Más vélemények szerint is a buszvezetők meg akarták nézni a meccset. A szakszervezet reagálása szerint olyan időpontot választottak, amikor a sztrájk a legkisebb nehézséget teremti a város közlekedésében, mivel a mérkőzés miatt utasból is kevesebb lesz.

Kedd este kilenc órától kezdődik az olasz vasutak (Trenitalia) dolgozóinak huszonnégy órás sztrájkja, amely elsősorban a szicíliai járatokat érinti. Június 23–24-én újabb országos vasutassztrájkot tartanak.

Szerdán az olaszországi köztisztasági hivatalok dolgozói szüntetik be a munkát. Rómában az utóbbi egy hónap alatt ez lesz a második „szemetessztrájk”, a rendkívüli melegben huszonnégy óráig nem szállítják el a hulladékot. Vittoria Raggi az ellenzéki 5 Csillag Mozgalom (M5S) főpolgármester-jelöltje bejelentette, hogy ha június 19-én ő nyeri meg az önkormányzati választások második fordulóját, az első polgármesteri döntése a római köztisztasági hivatal (Ama) átalakítása lesz.

Pénteken az olaszországi légiforgalmi irányítók sztrájkolnak 13 és 17 óra között. A római Ciampino repülőtéren a munkabeszüntetés egész napos lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.