Olyan jól fut a gazdaság, hogy lehet csökkenteni a bürokráciát

Legalábbis Csepreghy Nándor szerint.

MTI
2016. 06. 22. 7:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmondta: olcsóbb, gyorsabb, hatékonyabb államot hoznak létre, 4,2 millió ember dolgozik Magyarországon, közülük 1,1 millióan az állami szektorban. Az államtitkár kifejtette: az állam attól is olcsóbb lesz, hogy a párhuzamos tevékenységeket felszámolják. Példaként említette, hogy a minisztériumokba beolvadó vagy megszűnő 51 háttérintézmény mindegyikében volt olyan szervezeti kiszolgálóegység – humán-, pénzügyi terület –, amelyre a minisztériumi szerkezetben nem lesz szükség.

Csepreghy Nándor elmondta, hogy az előrejelzések alapján szakemberhiány van több iparágban, a kormány feladata, hogy ezeket a becsléseket felmérve támogassa azok átképzését, akik később piaci viszonyok között tudnak dolgozni. Az államtitkár emlékeztetett, hogy a kormány áttekintette a háttérintézményeket, 2017. január elsejétől 51 szervezet szűnik meg, és hasonló folyamat indul az állami cégeknél is. Szerinte az elmúlt években az állami szolgáltatások informatikai fejlesztései megteremtették annak az alapját, hogy az állampolgárok a változást ne vegyék észre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.