Pár napig még lehet rendezni az adótartozásokat

Június végéig befizetve a tartozást még lehet megbízható besorolást kapni.

MTI
2016. 06. 21. 8:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a cégjegyzékbe bejegyzett adózók és az áfa-regisztrált adóalanyok besorolása a június 30-i állapot alapján történik, ekkor a vállalkozások a kockázatos vagy a megbízható kategóriákba kerülnek. Az egyikbe sem sorolhatókra az általános eljárási szabályok vonatkoznak.

A megbízható minősítés egyik feltétele, hogy a vállalkozás adótartozása a negyedév végén ne haladja meg az 500 ezer forintot. Az esetleges tartozást érdemes a hónap vége előtt rendezni, hiszen a megbízható adózói minősítés számtalan előnnyel jár – hívta fel a figyelmet a hivatal.

Az első minősítés eredményéről küldött elektronikus levelet az ügyfélkapun keresztül nézhetik meg a vállalkozások – áll a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.