Quaestor: kezdődik a Saxo Banknál lévő összegek kiadása

A felszámoló az egyéni ügyfélegyenlegeket postai úton megküldi az ügyfeleknek.

MTI
2016. 06. 20. 17:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény ismerteti: befejeződött a Quaestor ügyfeleinek Saxo Banknál, mint letétkezelőnél lévő vagyonára vonatkozó vizsgálat, amely megállapította, hogy a felszámolás kezdő napján az ügyfelek számláin nyilvántartott pénzeszközök és pénzügyi eszközök kiadhatók. Az eszközök kiadása várhatóan 2016. július 18-tól kezdődik.

A Quaestor Értékpapír Zrt. elleni felszámolási eljárásban lefolytatott vizsgálat alapján az ügyfelek eQTRADER nyilvántartás szerinti, Saxo Bank letétkezelőnél elhelyezett pénzeszközei és pénzügyi eszközei rendelkezésre állnak.

A felszámoló az ügyfélvagyon kiadásának lebonyolítása érdekében megállapodást kötött az Equilor Befektetési Zrt.-vel, az ügyfelek július 18-tól, személyesen kezdeményezhetik a társaságnál az ügyintézést. A kiadás további részleteiről a felszámoló folyamatosan értesíti az érintetteket saját honlapján.

A közlemény kitér arra is, hogy a Webconnect rendszer elérhetősége a kiadási folyamat előkészítésével kapcsolatos intézkedések miatt megszűnik. Az ügyfelek a felszámolás kezdő napján meglévő, a felszámolás alatti időszakban történt egyéni változások alapján rendelkezésre álló egyenleg átvételére jogosultak. A felszámoló az egyéni ügyfélegyenlegeket postai úton megküldi az ügyfeleknek.

A kiadott pénzeszközök és pénzügyi eszközök átutalási és transzferálási költségét illetően az üzletszabályzat 11.4. pontja, továbbá az üzletszabályzat mellékletét képező kondíciós listában foglaltak az irányadóak – hívja fel a figyelmet a felszámoló.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.