Svájci óriást vesz a Richter

190 millió svájci frankért (55,6 milliárd forint) köttetik az üzlet.

MTI
2016. 06. 30. 6:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI-hez eljuttatott közleményében a Richter tudatta, hogy az akvizíciót követően a Finox integrálásával, annak a női fertilitást növelő készítményével bővíti a nőgyógyászati termékkínálatát.

A Richter globális jogokat szerez a Finox legfontosabb készítményének értékesítésére, amely az EU területére 2014 májusában kapott forgalombahozatali engedélyt és amelyet már több mint 20 országban értékesítenek. A megállapodás ugyanakkor nem tartalmazza az FDA törzskönyvezése esetén az Egyesült Államok piacára bevezethető, hormont tartalmazó készítményre vonatkozó értékesítési jogokat, amelyek Willy Michel tulajdonában maradnak – közölte a társaság.

„A Finox kiemelt stratégiai lehetőséget testesít meg a Richter számára kulcsfontosságú terápiás területen és tovább bővíti a nőgyógyászati portfóliónkat. Várakozással tekintek a Finox szakértői gárdájával való együttműködés elé” – jelentette ki Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.