Van, aki bizakodó brexitügyben

A Goldman és a Bank of America nem vár érdemi fontgyengülést az év végéig.

MTI
2016. 06. 27. 10:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindketten úgy vélik azonban, hogy a múlt heti brit népszavazás eredménye által kiváltott sokk okozta fontgyengülés csak korlátozott lesz az év végéig.

Miután pénteken a modern történelem legnagyobb napon belüli veszteségét könyvelte el a font, mindkét amerikai pénzintézet rontotta a deviza árfolyamkilátását, a BAML például 30 centtel.

A Goldman szerint a font a hétfői 1,34 dolláros szinten áll majd az év végén, és előrejelzése szerint a következő három hónapban erősödhet a dollárhoz és az euróhoz viszonyítva.

A Goldman elemzői szerint nem valószínű, hogy a brexit olyan hatást váltana ki, mint például a Lehman Brothers összeomlása. Jelenleg ugyanakkor azzal számolnak, hogy a brit gazdaság technikai recesszióba kerül 2017 első felében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.