22 ezer informatikusra még szükség lenne

A növekvő szakemberigénnyel nem tud lépést tartani a felsőoktatás.

MTI
2016. 07. 04. 7:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap hozzátette: ez ágazat esetében mutatkozik meg a leginkább, hogy a bejelentett üres álláshelyek száma nem feltétlenül tükrözi a munkaerőhiány valódi mértékét. A Világgazdaságnak Major Gábor, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének főtitkára azt mondta, egy tavalyi ágazati felmérés során az derült ki, hogy huszonkétezer betöltetlen informatikai álláshely van Magyarországon.

A nagy különbség oka, hogy a cégek leginkább az egyszerű fizikai és betanított munkát igénylő állásokat jelentik be a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálatnak, valamint azokat, amelyekkel kapcsolatban valamilyen állami támogatást remélnek – írta a lap.

Major Gábor szerint az informatikában a növekvő szakemberigénnyel nem tud lépést tartani a felsőoktatás, a jelentkezők és felvettek aránya is csökken, ráadásul a felvettek ötven-hatvan százaléka lemorzsolódik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.