A Magyar Idők szerint is komoly lenyúlások mennek az agráriumban

Egyesével megnézik a pályázatokat, hogy a megfelelő helyre menjen a 141 milliárd.

MNO
2016. 07. 14. 6:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárca szerint az irányító hatóság azonnal elutasítja a kétes támogatási kérelmeket – olvasható a cikkben.

Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerint olyan eset is előfordul, hogy a pályázó vállalkozás nem élelmiszer-ipari tevékenységet próbál meg akként eladni. A legjobb példa erre az a több ezer négyzetméteres raktárcsarnok, amelynek megépítéséhez úgy próbált meg támogatást igénybe venni egy cég, hogy pályázatban vállalta egy kisebb feldolgozó gépsor beszerzését. Ugyanakkor ez nyilvánvalóan nem az élelmiszer-ipari fejlesztés kategóriájába sorolható.

A távirati iroda szemléjéből ugyan kimaradt, de érdemes megjegyezni, hogy egy 141 milliárdos keretről van szó. Kis Miklós Zsolt mindenkit megnyugtatott, hogy egyesével megvizsgálják a pályázatokat, hogy biztosan a megfelelő helyre jusson a pénz. A kormánypárti napilapban megjelent írás egyébként nyíltan arra megy ki, hogy az elmúlt nyolc évben illetéktelenekhez folyt a pénz, de ennek most vége. Ezt alátámasztandó egy Gyurcsány-képpel illusztrálták a történetet, mely alatt az olvasható: „Az előző kormányok idején tömegesek lehettek a visszaélések.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.