A Templetonhoz kötődik a húsüzem megszerzője

Frank Liu 1988 óta dolgozik a cégnek.

MNO
2016. 07. 14. 18:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Templeton délkelet-ázsiai csoportjának vezetője a pápai húsüzemre ajánlatot tevő Frank Liu – számolt be róla a Világgazdaság. Csütörtökön lapunk is írt arról: gyanús cég szerezte meg a húsgyárat. Az üzemhez hozzájutó Tano Commerce Kft. tulajdonosa a Brit Virgin-szigeteken székelő Primebase Group Limited. Ez a cég stratégiai partnerségi kapcsolatban áll a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-vel. A Tano Commerce 1,134 milliárd forintos ajánlatot tett, és vállalta az üzem működtetésének folytatását, valamint legalább 2018. december 31-ig 650 munkahely fenntartását.

A Világgazdaság értesülése szerint a pályázatnyertes budapesti céget tavaly novemberben jegyezte be a cégbíróság, néhány nappal a húsgyár bedőlése után. A céget ügyvezető Liu Chi-Jen, azaz Frank Liu 1988 óta dolgozik a Templetonnak, annak az alapnak, amely nemrég még az államadósságunk több mint tíz százalékával rendelkezett. Liu 1997-ben lett a cég első számú kínai képviselője, ma pedig független igazgatóként felelős az ügyletekért. A Világgazdaság úgy értesült, a befektető egy éve megszerezte a tajvani magyar kereskedőház licencét is.

A tajvani üzletember két további cég, a Chi Fu Central Europe Re Kft. és a Chi Fu Investment Hungary Kft. ügyvezetője. A Világgazdaság szerint Liu Magyarországra csábítása a volt tajvani nagykövet, Székely Levente eredménye. Több évtizedes diplomáciai karrier után egyébként Székely ki is lépett a külügy kötelékéből, tavaly augusztusban pedig a Chi Fu Investment Hungary Kft. társvezetője lett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.