Egyre kevesebb német jön az országba

Ám a környező országokból érkező turisták száma növekszik.

MTI
2016. 07. 11. 5:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szálláshelyek elégedettek a nyári forgalommal, de miközben az osztrák, a szlovák és a cseh vendégek száma nő, addig a németeké csökken Budapesten, a Balatonnál és a vidéki üdülőövezetekben is – nyilatkozott a lapnak Niklai Ákos, a Magyar Szállodaszövetség elnöke.

Szerinte ennek oka lehet az, hogy a Magyarországot évtizedekig nyaralóhelyként választó klasszikus német utazóréteg idősebb korba lépett, és kevesebben indulnak útnak, valamint a migránskérdés kezelése kapcsán jellemző feszültség hatása is tetten érhető. Emlékeztetett: tavaly ősszel a külföldi sajtóban Magyarországról megjelent negatív híradások következtében is mérhető volt a visszaesés a hazánkba irányuló turizmusban egyes küldőországok esetén.

A Központi Statisztikai Hivatal adatsorai szerint áprilisban az Egyesült Királyságból, Csehországból és az Egyesült Államokból érkező vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma 10, 7 és 3 százalékkal emelkedett, a németeké viszont 10 százalékkal visszaesett.

A várakozások szerint fellendül az Oroszországból jegyzett turistaérkezések száma Magyarországon, és ősszel már mérhető lesz a gyógyszállodákban, vidéki wellnesshotelekben és a fővárosban is, hogy újra nagyobb arányban választják hazánkat az orosz utazók – mondta Niklai Ákos annak kapcsán, hogy másfél éves szünet után újraindultak a menetrend szerinti légi járatok a sármelléki repülőtér és Moszkva között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.