Felfüggesztették Sármelléken a török chartereket

A török Freebird a globálisan mérséklődő utasszám miatt csökkentette magyarországi gépeinek számát.

MTI
2016. 07. 23. 11:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Iglódi László, a chartereket működtető Green Travel értékesítési vezetője a lapnak azt mondta: a török Freebird légitársaság a globálisan mérséklődő utasszám miatt csökkentette magyarországi gépeinek számát, így a korábbi kettő helyett szerdánként csak egy repülőgépet biztosít a Green Travelnek. A járat ezért Debrecenből indul, majd budapesti felszállási lehetőséget biztosít az eredetileg Sármellékről indulni szándékozott utasoknak.

A Hévíz-Balaton Airportról a tavalyi 11 után idén 15 járatpár repült volna Antalyába. A múlt évben átlagosan 97 százalékos volt a gépek töltöttsége, idén a felfüggesztésig 70 százalékos.

Iglódi László azt hangsúlyozta: a török Riviérát – ami 820 kilométerre van Isztambultól – nem érintette a puccs, az antalyai repülőtér zavartalanul működött, ugyanakkor a terrorizmus és a migránsválság sokak kedvét elveszi az utazástól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.