Így oldaná meg a munkaerőhiányt az MSZP

Még a minimálbért is megemelnék.

MTI
2016. 07. 16. 12:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gúr Nándor kifejtette: Magyarországon 600-800 ezer ember alkalmas vagy alkalmassá tehető megfelelő intézkedésekkel a hiányzó munkahelyek betöltésére. Vagyis a kormánynak a külföldi munkaerő alkalmazása helyett arra kellene törekedni, hogy a magyar embereknek adjon esélyt a munkára.

Az ellenzéki politikus elmondta: javaslatukban szerepel a minimálbér nettó 100 ezer forintra emelése, a közterhek csökkentésével, illetve a munkára rakódó járulékok általános csökkentése.

A Nemzeti Foglalkoztatási Alap forrásainak döntő részét olyan átképzési, utazási és lakhatási költségtérítésre kellene fordítani, aminek segítségével a jelenlegi munkanélküliek megjelenhetnek a munkaerőpiacon – sorolta Gúr Nándor.

Az is szerepel a javaslatban, hogy a hiányszakmák elsajátítását vállaló fiatalok, az aktuális minimálbérnek megfelelő támogatásban részesüljenek a szakképzés keretében – fűzte hozzá.

Úgy vélekedett, hogy miközben az emberek egyre rosszabbul élnek és azt beszélik, hogy a kormány „szétlopja és szétrombolja” az országot, egyre kedvezőbb statisztikák készülnek a jólét növekedéséről és a munkanélküliség csökkenéséről.

Ebben a helyzetben arról szólnak a hírek, hogy 36-250 ezer külföldi munkásra volna azonnal szükség a munkaerőhiány enyhítése érdekében.

Miért nem a magyar emberek munkába állítására fókuszál a kormány – tette fel a kérdést a sajtótájékoztatón Gúr Nándor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.