Maradnak a komor kilátások

A kínaiak szerint az erős gazdaságoknak többet kellene tenniük a növekedésért.

Majláth Ronald
2016. 07. 11. 16:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétvégén zajlott Sanghajban a G20-ak kereskedelmi minisztereinek ülése, melyen a világ 19 legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő szervezet jóváhagyta a kereskedelem bővítését szolgáló tervezetét – írja a BBC. Közös nyilatkozatban rögzítették: megállapodtak arról, hogy többet tesznek a közös célt jelentő növekedés, stabilitás, illetve a prosperitás megvalósítása érdekében.

Gao Hucseng kínai kereskedelmi miniszter emellett jelezte: a legjelentősebb gazdaságoknak nagyobb szerepet kell vállalniuk olyan problémák megoldásában, mint a mérséklődő kereskedelem és a lassuló növekedés.

A politikus emellett hangsúlyozta: habár a világgazdaság az elmúlt néhány évben a közös erőfeszítés eredményeként jó irányba fejlődött, a pénzügyi válság hatásai még mindig érzékelhetők. Mint ismert, áprilisban a Nemzetközi Valutaalap (IMF) 3,4 százalékról 3,2-re, júniusban pedig a Világbank módosította 2,9 százalékról 2,4-re a 2016-os évre vonatkozó növekedési előrejelzését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.