időjárás 13°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

NAV: Aki korrupt, repül

MTI
2016.07.14. 15:54

A NAV zéró toleranciát alkalmaz a szabályokat megszegő alkalmazottakkal szemben.

A NAV közleményében kifejti: a költségvetési bevételek jelentős részéért felelős szervezetnél alapvető követelmény, hogy a hivatal összes dolgozója feddhetetlen legyen, és a jogszabályok maradéktalan betartásával végezze munkáját. Az ügyészség által gyanúsított pénzügyőröket megilleti az ártatlanság vélelme, ha azonban a büntetőeljárás során beigazolódik a bűnösségük, a legszigorúbb jogkövetkezményekkel számolhatnak. Hozzáteszik, a NAV már a nyomozás során is segítette az ügyészség munkáját, és a továbbiakban is minden rendelkezésére álló információt megad a nyomozóhatóságnak.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a Röszkei Határkirendeltség nyolc jelenlegi és volt pénzügyőrét hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsítja. A hivatásos pénzügyőrök a gyanú szerint rendszeresen jogtalan előnyt kértek és kaptak a fuvarozóktól. A KNYF szerdán a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult ügyben házkutatásokat tartott, és nyolc jelenlegi, illetve már leszerelt pénzügyőrt és egy civilt hallgatott ki gyanúsítottként. A határállomáson szolgálatot ellátó pénzügyőröktől több ezer eurót foglaltak le. Az ügyészség két gyanúsított előzetes letartóztatására tett indítványt. Bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folyik az eljárás.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.