Rogán Antal embere a tanácsban

A bankok bedőlt hiteleit átvevő pénzintézet vezetője a legesélyesebb az üresen maradt pozícióra.

Wiedemann Tamás
2016. 07. 14. 7:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bankok bedőlt hiteleit átvevő pénzintézet vezetője, a jogász végzettségű Kandrács Csaba a legesélyesebb jelölt arra, hogy betöltse a megüresedett helyet a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsában. A Világgazdaság információi szerint az sem kizárt, hogy a takarékszövetkezeteket jobban ismerő szakember tölti majd be a posztot. Az ügyben megkerestük a Magyar Nemzeti Bankot, és azt a választ kaptuk, hogy Matolcsy György jegybankelnök arra kérte az Országgyűlés elnökét, hogy a parlament soron kívül válassza meg a monetáris tanács új tagját. A jegybanktörvény szerint a kilenctagú monetáris testületben az MNB elnökéből és három alelnökéből álló belsősök száma nem érheti el a külsősökét, akik most szintén négyen vannak.

Kandrács Csaba 2013 szeptemberétől tavaly júniusig volt tagja a monetáris tanácsnak. Ezután nevezték ki a Magyar Reorganizációs és Követeléskezelő (Mark) Zrt. vezérigazgatójává. A 35 éves, jogász végzettségű Kandrács Csaba gyors karriert futott be a Fidesz 2010-es választási győzelmét követően. Karrierjét a Rogán Antal vezette V. kerületi önkormányzat csoportvezetőjeként, majd 2009-től pénzügyi osztályvezetőjeként kezdte. 2012-ben helyettes államtitkár lett a Nemzetgazdasági Minisztériumban, majd átkerült a Magyar Államkincstár élére, de ott csak néhány hónapot dolgozott, majd ezt követően került az MNB-hez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.