Szél Bernadett: Menekül a munkaerő

Az LMP társelnöke felszólította Orbán Viktort, hogy szakítson az olcsó bérek politikájával.

MTI
2016. 07. 04. 10:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szél Bernadett hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a brexit azonnali hatásaként beszélt arról, hogy a külföldön elhelyezkedni vágyók előre hozták döntésüket, és egyre nagyobb számban hagyják el az országot.

Emellett egy másik jelenségre is rávilágított a Nógrád megyei Szügy autóponyvagyárának példájával. Mint mondta, bár a térségben 20 százalékos a munkanélküliség, mégis mexikói, orosz és szerb vendégmunkásokat vettek fel, mert nem találtak megfelelő magyar munkaerőt.

A politikus mindezért a magyar kormányt tette felelőssé, amely szerinte eltorzította a munkaerőpiacot, „csúcsra járatva a közmunkát”, és alacsonyan tartva a béreket, aminek eredményeként már nemcsak a visegrádi országok között vagyunk sereghajtók, hanem az unió ötödik legalacsonyabb nettó átlagbére is Magyarországon van.

Szél Bernadett olyan adórendszert is sürgetett, amely csökkenti a társadalmi különbségeket, de az LMP a munkajövedelmeket is alacsonyabb mértékben adóztatná. A képviselő a munkaerőképzés, valamint az oktatás forrásait is jelentősen bővítené.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.