Tízmilliós sikkasztással vádolják a sümegi vezetőt

Folytatólagosan követhette el a csalást a John Henry Newman Oktatási Központ Kft. ügyvezetője.

MNO
2016. 07. 04. 16:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tízmilliós nagyságrendű, folytatólagosan elkövetett sikkasztással és csalással vádolják a John Henry Newman Oktatási Központ Kft. ügyvezetőjét, Fülep Dániel pálos rendi szerzetest – számolt be a John Henry Newman Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ közleményéről az Index. A tájékoztatás szerint a tulajdonos azonnali hatállyal váltotta le a Sümegi Közösségi Felsőoktatási Képzési Központot (KFKK) irányító cég ügyvezetőjét, és feljelentést is tett a könyvvizsgálói jelentés és a jogászi szakvélemény megismerése után.

A Sümegi Főiskola vezetése a közleményben leszögezte: mindez nem befolyásolja az intézmény szeptemberre tervezett megnyitását. A közösségi főiskola közleménye szerint azután kezdtek vizsgálódni, hogy cikkek jelentek meg Kertész-Bakos Ferenc gyanús ügyeiről. „Az önmagát professzornak nevező személy semmilyen végzettséget igazoló dokumentumot nem tudott vagy nem akart átadni a tulajdonos képviselőinek, illetve felettébb gyanús pénzmozgások is történtek, ami elengedhetetlenné tette a menedzsmentváltást” – olvasható a közleményben.

A John Henry Newman Oktatási Központ anyacége már alakulásakor részesült az MNB-alapítványok pénzeiből. Sümeg önkormányzata is támogatta az oktatási intézményt, aminek ötletadója Kertész-Bakos Ferenc. Az Index szerint a férfi a Pro-Deo State University dékánjaként ragaszkodott hozzá: bár az intézmény által kiállított papírokat itthon nem fogadják el automatikusan, azok ettől még valós diplomának számítanak. Kertész-Bakos maga is állította, hogy itt diplomázott, de Gyenes Levente, Gyömrő lemondott polgármestere is itteni doktorival büszkélkedett. Kertész-Bakos a gyanús egyetem ellenére taníthatott a budapesti Wekerle Sándor Üzleti Főiskolán is.

A képzési központ honlapján az intézmény küldetését is megfogalmazzák, ezzel a felütéssel: „A társadalom eltávolodott attól az Istentől, akit korábban az ember az abszolút igazsággal és igazságossággal azonosított. Elárasztotta pornográfiával és kulturálatlansággal a világot, megmérgezte a nemeket, és aláásta a férfi és nő közti kapcsolatot. Ezért az emberiség ma egy morbid, dekadens, enervált, felületes, képmutató társadalomban él, ahol az emberek kiárusítják magukat, hogy munkához jussanak, és ahol a tömegtájékoztatás és a nevelés a propaganda és a tudatipar áldozatává lett.”

A jegybank az alapítványain keresztül közvetve 28 millió forinttal támogatta az oktatási központot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.