Varga: Szeptemberben folytatódnak a minimálbér-tárgyalások

A kormány a közszféra dolgozóival egyeztetve vállalt konkrét kötelezettségeket a béremelések mértékére.

MTI
2016. 07. 04. 17:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hozzátette, hogy a magyar gazdaság versenyképességét fenn kell tartani, ehhez pedig több területen is jelentős béremelésre van szükség a képzett munkaerő megtartása érdekében.

A kormány a közszféra dolgozóival egyeztetve vállalt konkrét kötelezettségeket a béremelések mértékére. A közszférában folyamatosak a béremelések, többek között a tanároknál, a rendvédelmi szerveknél, az egészségügyben is több éves életpályamodellek valósulnak meg – emlékeztetett.

Kitért arra: az adótörvényeket azért fogadta el a parlament még az év első felében, hogy mindenkinek kellő idő álljon rendelkezésre a felkészülésre. A nemzetgazdasági miniszter a magyar munkavállalók nagy-britanniai munkavállalásával kapcsolatban ismertette, hogy a kormány számára továbbra is kiemelt kérdés a szigetországban dolgozó magyarok helyzete.

A felek egyetértettek abban, hogy a bizonytalan külső gazdasági tényezők miatt szeptemberben célszerű folytatni a minimálbér-tárgyalásokat.

A konzultáción a partnerek tárgyaltak a sztrájkjogról szóló törvénymódosítás előkészítéséről, bizonyos, veszélyeztetett munkakörökben dolgozók helyzetének javításáról, illetve a kritikussá váló munkaerőhiányra a Magyar Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) által kidolgozott javaslatokról is – olvasható a tárca közleményében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.