Volkswagen modelleket tilthatnak be Dél-Koreában

Az intézkedés 100-150 ezer járművet érinthet.

MTI
2016. 07. 11. 13:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A környezetvédelmi minisztérium szerdán közölte, hogy ügyészségi megkeresést kapott a Volkswagen konszern több mint hetven modelljével kapcsolatban, amelyek állítólag valótlan zajkeltési, üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási paraméterekkel szerezték meg a helyi típusengedélyt.

Amennyiben a szabálytalanságokra vonatkozó állítások megalapozottnak bizonyulnak, az érintett modellek forgalmazását megtiltják, elrendelik a már értékesített autók visszahívását és bírságot vetnek ki a Volkswagenre – írja a minisztérium közleménye.

Piaci szakértők szerint az intézkedés a 2007 óta Dél-Koreában értékesített 250 ezer Volkswagen gépkocsi 40-60 százalékát, 100-150 ezer járművet érinthet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.