Hamarosan új tagja lesz az MNB Monetáris Tanácsának

Az őszi ülésszak első napján dönt személyéről a parlament.

MTI
2016. 08. 26. 4:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A parlament gazdasági bizottságának elnöke a napilapnak azt mondta, az új tag megválasztásával helyreáll a monetáris tanács törvényes működése. Hozzátette: jelenleg négy külsős és négy belsős tagból áll a tanács, és ezzel semmiféle zavar nem keletkezett a jegybank működésében a taglétszám változását követően.

A Magyar Idők szerint az új tag kilétéről nagyon kevés tudható, Bánki Erik elmondása szerint személyéről még nem egyeztetett a bizottság, a Fidesz-frakció legkorábban a szeptemberi kihelyezett ülésén foglalkozik a kérdéssel.

A lap emlékeztetett arra, hogy azért kell új tagot választani a monetáris tanácsba, mert Bártfai-Mager Andreát kormánybiztossá nevezték ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.