Kérdéses az uniós források lehívhatósága

Kevés a pályázatértékelő, egyes esetekben pedig több hónapig tart az elbírálás.

MTI
2016. 08. 06. 17:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schmuck Erzsébet, a párt országgyűlési képviselője szombaton az MTI-nek azt mondta, Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter korábban június végére ígérte az új, 3 ezer főből álló pályázatelbíráló rendszer felállítását, hogy 2018-ig le tudják hívni az összes uniós forrást.

A képviselőnő szerint viszont az előző negyedévi GDP-visszaesésben az játszott szerepet, hogy csökkent az uniós kifizetés, mert elhúzódik a pályázatok elbírálása. Több esetben 6-8 hónapot igényel a folyamat, miközben az állam 45 napos határidőt vállalt. Emellett elmondása szerint az is nehezíti a pályázást, hogy az állami döntési struktúrában túl sok a döntéshozó.

Hangsúlyozta: a pályázatelbíráló rendszerbe tervezett 3 ezer főből 350 pályázatát fogadták el eddig, az intézményrendszer felállítása sehol sem tart, szükség lenne független szakértőkre is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.