Nem akarnak több megszorítást az olaszok

Új megállapodásra törekszenek az Európai Unióval, többet szeretnének költeni.

MNO
2016. 08. 14. 15:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sutba dobná a megszorításokat és többet költene az olasz állam annak érdekében, hogy megmentse az ország haldokló gazdaságát. Ehhez azonban előbb meg kell győznie az Európai Bizottságot a maga igazáról, a közösséggel kötött megállapodás rendelkezései ugyanis szigorú költségvetésihiány-csökkentést írnak elő 2017-re.

Carlo Carlenda fejlesztési miniszter a La Stampa című napilapnak arról beszélt: a kormány megpróbálja megértetni Brüsszellel, hogy valahogy muszáj felpörgetni a beruházásokat, erre pedig költeni kell.

A brit The Independentnek pedig Davide Policastro politikai elemző nyilatkozta, hogy az új megállapodásra feltétlenül szükség van ahhoz, hogy az ország „újraindítsa” megrekedt gazdaságát.

Azt még pénteken tették közzé, hogy a második negyedévben egyáltalán nem tudott növekedni a mediterrán állam gazdasága, ami még az első negyedéves 0,3 százalékos harmatgyenge pluszhoz képest is elkeserítő. Szakértők szerint a kormány még a nem túl ambiciózus, 0,8 százalékról szóló idei GDP-növekedési előrejelzését is visszafoghatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.