Ragaszkodnak a készpénzhez a németek

Sokan egyszerűen azért tartanák meg a bankókat, mert így szokták meg.

MTI
2016. 08. 25. 18:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A GfK nürnbergi piackutató csütörtökön ismertette felmérése eredményét, miszerint a megkérdezettek 44 százaléka nemmel szavazna, és csak 20 százalék támogatná, ha népszavazásra bocsátanák azt a kérdést: kivonják-e az összes papírpénzt és érmét a mindennapi használatból.

A készpénzpártiak leggyakoribb érve az volt, hogy jobban áttekinthetők a személyes kiadások, ha a pénz fizikai valójában is jelen van. Sokan egyszerűen azért tartanák meg a készpénzt, mert így szokták meg. A válaszadók tekintélyes része azt mondta: adatvédelmi aggályai lennének, ha csak elektronikus formában lehetne fizetni.

Azok, akik lemondanának a készpénzről, általában gyakorlati indokokat soroltak: szerintük sokkal egyszerűbb kártyával vagy okostelefonnal fizetni, ráadásul, mondják, ha nincs nálunk készpénz, nem tudjuk elveszíteni, és el sem lophatják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.