Rengeteg Hondát hívnak vissza

Légzsákcserére van szükség a járművekben.

MTI
2016. 08. 15. 13:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A visszahívás egyebek között a 2005 októbere és 2008 decembere között gyártott 38 850 Honda Accord és 11 150 Honda Jazz típusokra vonatkozik.

Az autók légzsákjaival az a probléma, hogy a felfújó pirotechnikai eszköz robbanótöltete idővel nedvességgel szívja meg magát, ami instabillá teszi a vegyületet, és így az eredetileg tervezettnél nagyobb erejű, repeszképző robbanást okozhat.

Az orosz forgalmazó az összes visszahívott autó légzsákjában ingyen kicseréli a nem biztonságos alkatrészt.

A Honda cég júniusban bejelentette, hogy 780 ezer autót hív vissza a japán Takata gyártmányú légzsákok meghibásodása miatt.

A Honda a Takata légzsákok egyik legnagyobb megrendelője volt a világon. A második legnagyobb japán autógyártó járműveinek 40 százalékát Észak-Amerikában értékesíti.

A Takata légzsákok miatt tizenegy ember vesztette életét, tízen közülük az Egyesült Államokban. A Takata légzsákok miatt globálisan visszahívott autók száma mára meghaladta a 100 milliót.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.