Kiemelt kormányzati lökést kap Mészáros Lőrinc üzeme

Orbán Viktor nem stróman gázszerelő milliárdos barátja könnyebben építheti meg visontai búzafeldolgozóját.

MNO
2016. 09. 14. 14:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kiemelt jelleg – a megrövidített engedélyezési határidők mellett – azzal jár, hogy a beruházással összefüggésben az építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt nem kell beszerezni, a településképi véleményezési eljárást nem kell lefolytatni és településképi bejelentési eljárásnak sincs helye – kezdi írását a Napi.hu

„A kormány azzal indokolja a beruházás nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségét, hogy ezzel hozzájárul a több mint 26 milliárd forint értékű beruházás megvalósításához.”

A búzakeményítő-gyárban 250 munkahely létesül, közvetve pedig további 500-at eredményez. A beruházás – az üzleti tervek szerint – 20 milliárd forint éves árbevételt hoz – írják.

A beruházást a Visonta Projekt Kft. hajtja végre – a Céginfo.hu adatai szerint – a társaságot 100 millió forint jegyzett tőkével tavaly alapította a Mészáros és Mészáros Kft., valamint a közbeszerzéseken rendre nagyot kaszáló Duna Aszfalt kft.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.