Egyre több vidéki magyar látogat Budapestre

A január–augusztusi időszakban Budapesten a belföldi vendégéjszakák száma kiemelkedően nőtt.

MTI
2016. 10. 12. 19:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közlésük szerint 2016-ban folytatódik Budapest markáns térnyerése a nemzetközi turizmus piacán, a város egyre kedveltebb a visszatérők és a felfedező látogatók körében egyaránt. Ugyanakkor 2016 az óvatosság éve is, mert míg 2015-ben markáns, minden mutatóban 7 százalék fölötti emelkedés mutatkozott, addig 2016 nyári hónapjaiban kissé visszafogottabb növekedést mértek a vendégéjszakák számában – írták.

Az előrejelzés szerint Budapest nem vesztett a vonzerejéből: biztonságos és egyre jobb turisztikai imázzsal rendelkező célpontként stabil keresletre számíthat – írták.

Az év utolsó harmadában, szeptember–december során kiegyenlített, 3-3,5 százalék körüli növekedést feltételezve az év végére akár a 9 milliós vendégéjszakaszámot is elérheti a főváros. Emellett szól a belföldi vendégforgalom kiugró emelkedése, ebben az év minden hónapjában két számjegyű növekedést regisztráltak.

Az év utolsó hónapjában, decemberben fellendülést hoznak majd a városszerte megrendezésre kerülő, népszerű karácsonyi vásárok, amelyek közül a legismertebb, és a legjobb 10 között jegyzett Európában – a Vörösmarty téren megrendezésre kerülő Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár.

Budapesten a kereskedelmi szálláshelyeken januártól augusztusig 2 millió 651 ezer vendég mintegy 6 millió 97 ezer vendégéjszakát töltött el, ami 3,68 és 2,5 százalékos növekedés. A kereskedelmi szálláshelyek forintban mért szállásdíjbevételei augusztusban 3,8 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban, míg az első nyolc hónapot tekintve a növekedés 7,9 százalékos.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.