Lemondott az amerikai nagybank trükköző vezére

A pénzintézet hetek óta húzódó csalási botránya miatt.

MTI
2016. 10. 13. 6:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A San Franciscó-i székhelyű bankról szeptember végén került nyilvánosságra: sorozatos csalást követett el, hogy azt mondhassa részvényeseinek, termékei és szolgáltatásai egyre növekvő keresletnek örvendenek. Ennek elhitetésére a bank az ügyfelei tudta és beleegyezése nélkül illegálisan számlákat nyitott, nemegyszer még olyan ügyfelek nevére is, akik pedig nem is tartoztak a kliensei közé.

A csalássorozatot szeptember eleje óta vizsgálták az illetékesek, s közben a botrány miatt zuhant a bank tőkepiaci értéke. A cég 5300 alkalmazottjától vált meg, szeptemberben pedig visszatartotta John Stumpf sok millió dolláros célprémiumát.

Távozásakor a 63 éves Stumpf közleményt adott ki, amelyben kijelenti: „Úgy döntöttem, hogy a társaság érdekében félreállok.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.