Kiírták a közbeszerzést egy új budapesti Duna-hídra

A Rákóczi híd szomszédságában épülő átjáró a tervek szerint kétszer két sávos lenne.

MNO
2016. 11. 29. 11:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kiírta a Galvani utca és az Illatos út vonalában építendő új híd, valamint a rávezető utak tervezésére szóló nyílt közbeszerzést. A rávezetők a tervek szerint kétszer két sávosak és összesen 7,45 kilométer hosszúak lesznek hét csomóponttal. A budai Galvani utca felől a Csepel-sziget-csúcsig tartó híd a Galvani, míg onnan tovább a pesti oldalra tartó híd a Soroksári nevet viseli – vette észre a Napi.hu a keddi Közbeszerzési Értesítőben.

Az, hogy a kormány új budapesti hidat építene, júliusban derült ki, amikor a budapesti olimpiai pályázat közlekedésfejlesztési terveihez kapcsolódóan megjelent egy kormányhatározat, amely arra utasította a nemzeti fejlesztési minisztert és a nemzetgazdálkodási minisztert, hogy a projekt IKOP-támogatási lehetőségeit vizsgálja meg. Már akkor is rögzítették, hogy tervpályázatot írjanak ki az építési engedélyezési tervdokumentáció után.

Ezt a pályázatot írták most ki, amelyben a Galvani hídra egy, a Soroksári hídra több vázlatot is kér a NIF a megvalósíthatósági tanulmányában. A tervzsűri által kiválasztott szerkezetre kell majd elkészíteni az engedélyezési tervet.

Ajánlatot az tehet, akinek az előző három lezárt üzleti évben kétszer két sávos út-, valamint híd tervezéséből legalább nettó 750 millió forintos árbevétele származott. Az ajánlatok benyújtási határideje 2017. január 12. Az értékelésnél a minőség és az ár egyaránt 50-50 súlyszámmal szerepel – írja a portál.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.