Mégis érdemes gitárt venni karácsonyra

Okostelefonra csatlakoztatható gitárokat gyárt az amerikai cég, hogy senki ne adja fel a zenélést, aki elkezdte.

MNO
2016. 11. 22. 8:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rengeteg tizenéves álma válik valóra az ünnepek alkalmával, mert elektromos gitárt kap ajándékba. Előrántja a hangszert a karácsonyfa alól, és elkezdi tépni a húrokat, arra gondolva, milyen jó lesz majd rocksztárnak lenni. A legtöbben azonban feladják, mielőtt megtanulnák eljátszani a Sweet Child O’ Mine-t.

Bloomberg cikke szerint a tinik hamar megunják, sokan beteszik a hangszert a szekrénybe a Playstation-kontroller mellé, majd soha többé nem nyúlnak hozzá. Nagy üzlet az ünnep az egyik legismertebb elektromos gitárt készítő cégnek, a több mint 70 éves Fender Musical Instruments Corp.-nak is. Még akkor is, ha neki minden egyes feladott zenei karrier fáj.

Ezért már terve is van arra, hogyan vegye rá a fiatalokat, ne jöjjenek le a húrokról. A Bloombergnek a cég ügyvezető igazgatója, Andy Mooney azt feszegeti, hogyan lehet a mai tiniket rávenni arra, hogy letegyék az iPhone-t, és inkább elkezdjék pengetni a Stratocastert, amit aztán nem hagynak abba. Mooney szerint a kezdők 90 százaléka egy hónap után feladja a gitározást, többen negyedév elteltével dobják a szekrénybe a hangszert.

Úgy tűnik azonban, a Fender hallgat az új idők szavára, telefonos applikációkkal próbálja rávenni a fiatalokat, hogy ne tegyék le a gitárt. Olyan hangszereket gyárt, amelyek képesek wifin vagy bluetoothon keresztül csatlakozni a gitáros okostelefonjához. Így a kezdő zenész dallamokat, egész dalokat, gyakorló feladatokat tölthet le gitárjára.

Mooney még úgyis bizakodó, hogy az online világ a cégét egyelőre nem érte el. A cégvezető tudja, hogy online mindössze az eladott gitárok két százalékát vásárolják meg. Ezen változtathatnak a tervek szerint hamarosan megjelenő wifis gitárok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.