„Ne vásárolj semmit!” nap Budapesten

Ne vásárolj semmit napot szerveznek pénteken Budapesten is.

MNO
2016. 11. 22. 17:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Természetvédők Szövetsége és a Bors Alapítvány akciónapot szerveznek pénteken a „Ne vásárolj semmit!” nap alkalmából a budapesti Nyugati téren. Az éppen a Black Friday napjára eső rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a túlfogyasztásra és a tudatos vásárlási szokások kialakításának fontosságára. A szervezők délelőtt 10 órától a buszállomás mögött szórólapot és pénztárcazárjegyet osztanak. Tervezik a járda jelképes lezárását is, megakadályozandó a vásárlást.

Minden évben november utolsó péntekjén tartják a nemzetközi „Ne vásárolj semmit” napot. Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a fogyasztói társadalom problémáira, arra kérik az embereket, hogy ezen a napon egyáltalán ne vásároljanak. Legfőbb üzenete, hogy minden vásárlás előtt gondoljuk meg, valóban szükségünk van-e az adott termékre, csak akkor vegyük meg, ha az tényleg kell. A szervezők javaslata szerint, ha a vásárlás mellett döntünk, akkor mindenképp keressük a helyi, hazai termékeket, az idényzöldségeket és -gyümölcsöket, valamint a méltányos kereskedelemből és ökológiai gazdálkodásból származó termékeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.