Brüsszel 600 millió eurós segélyt ad Ukrajnának

Az összeget március végén vagy április elején kapják meg.

MTI
2017. 03. 16. 19:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az összeg megadása hónapokig csúszott. Kijev ugyanis nem hagyott jóvá egy törvényt, ami feloldotta volna az ukrán faexportra vonatkozó korlátozást, ez pedig feltétele volt a segély megadásának. A mostani állapot a nagy piaci szereplők érdekét szolgálja, ami az EU szerint ellentétes a szabad verseny elvével.

A törvényjavaslat már a parlament előtt van, így Brüsszel mintegy megelőlegezte a törvényhozók jóváhagyását és beleegyezett a segély megadásába.

A 600 millió eurót Ukrajna március végén vagy április elején kapja meg, az EU ezzel már mintegy 2,8 milliárd euró támogatást adott Kijevnek 2014 óta.

Az ukrán jegybank azzal számol, hogy Ukrajna idén az IMF-től és az Európai Uniótól összesen 6 milliárd dollárnyi támogatást kap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.