Demján üzent Vargának: Mondjon le

A VOSZ szerint diszkriminatív a kormány multiellenes javaslatcsomagja. Bosszút sejtenek mögötte.

MNO
2017. 03. 17. 11:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Demján Sándor már korábban megmondta Varga miniszter úrnak, hogy akik ilyen szakmai anyagot le mernek tenni az asztalra, azok gyorsan hagyják el a munkahelyüket” – tolmácsolta a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) elnökének szavait Dávid Ferenc az ATV-ben a kormány kereskedelmi láncokról szóló javaslatcsomagja kapcsán.

A VOSZ főtitkára szerint a kormány elképzelése szakmaiatlan, nem versenysemleges és nem piacbarát, rossz megközelítésű koncepció, amit azonnal vissza kellene vonni. Dávid Ferenc szerint a javaslatcsomaggal kapcsolatban számos probléma merült fel. Egyrészt a reklámköltések szabályozásába nem szólhat bele a kormány. A bérpótlékemelésről pedig azt mondta: ha a javaslat életbe lép, arra a kiskereskedők fognak ráfizetni. Dávid szerint a parkolóhelyek utáni díj aggályos, mert az áruházakat a VOSZ szerint törvényben kötelezték parkolóhelyek építésére. Azt is kifogásolta, hogy csak az élelmiszer-áruházakra vonatkoznának a pluszterhek. Dávid Ferenc szerint a kormánynak nem a kereskedelemben kellene szabályoznia a létszámot, hanem ott, ahol ő a munkáltató.

A VOSZ főtitkára bosszút sejt a javaslatcsomag mögött, szerinte ugyanis a KDNP még mindig nem heverte ki a vasárnapi boltzár kudarcát, ezért próbálnak most ismét hozzányúlni az ágazathoz. Úgy vélte, a kormány nem veszi észre, hogy „amikor a multikat próbálja gyötörni és gyalázni, akkor mindig a gyengét, a törékenyt, a vidékit, a magyart üti”, ők lennének ugyanis az intézkedések igazi kárvallottjai.

Az önkényuralmi jelképek kereskedelmi forgalomba kerülése kapcsán Dávid Ferenc nevetségesnek, korszerűtlennek nevezte a tervezetet, amely szerinte minden bíróságon el fog bukni. A VOSZ főtitkára emögött is zsigeri bosszút sejt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.